jk_zemun
klub

JK Zemun

Jedriličarski klub Zemun

JEDRILIČARSKI KLUB ZEMUN jedan je od najstarijih jederiličarskih klubova u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji. Osnovani smo daleke 1946. godine. Klub je lociran na šlepu koji je usidren pored Zemunskog keja, a preko puta plaže Lido.

Klub broji 180 članova, odlikuje ga sportsko rekreativni karakter sportova na vodi što ga čini atraktivnim za sve uzraste.

Klub posebnu pažnju posvećuje mladima. Naši juniori, seniori i veterani jedre u 6 jedriličarskih klasa priznatih od strane Međunarodne jedriličarske federacije u kojima su osvojeni mnogi trofeji na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Klub raspolaže sa 47 jedrilica raznih klasa. Imamo prvaka Balkana i države u klasi FINN, prvake države u klasi 470 i klasi Mikro. Svoje rezultate potvrđuju već duži niz godina.

J.K ZEMUN stavlja najveći akcenat na školu jedrenja za decu uzrasta od 7 do 12 godina koja se održava svake godine u letnjim mesecima. J.K ZEMUN učestvuje na svim domaćim i međunarodnim regatama koje se organizuju svake godine. J.K ZEMUN je apsolutno najangažovaniji član Jedrilicarskog Saveza Srbije što se tiče organizacije takmičenja u Beogradu kao i Golupcu gde Savez ima svoj centar.

Adresa: Kej Oslobođenja 13c, 11080 Zemun

Poštanski fah: 131 11080 Zemun,

Tel: +381 11 316 90 95

E-mail: kontakt@jkz.rs

Sajt: https://www.jkz.rs/