JEDRILIČARSKI CENTAR GOLUBAC

 

 

 

 

 

 

 

 

Jedriličarski centar Jedriličarskog saveza Srbije nalazi se na najširem delu dunava na ulazu u golubačku klisuru. Grad Golubac u kome se nalazi centar i sam centar omogućavaju  odlične uslove za boravak jedriličara i smeštaj većeg broja sportskih jedrilica. U centru se organizovano sprovode trenažni procesi u svim olimpijskim klasama jedrilica pod stručnim nadzorom jedriličarskih trenera.

 

Centar je u mogućnosti da bude domaćin velikih međunarodnih jedriličarskih regata jer raspolaže sa odličnom infrstrukturom, a regatno polje zadovoljava međunarodne standarde.

Svake godine u centru se organizuje prvensto Srbije u jedrenju za olimpijske klase i mini krstaše na kojima učestvuje preko 100 jedrilica.

 

U centru se nalazi i teren za odbojku na pesku, kao i kamp za više desetina šatora sa modernim sanitarnim čvorom za potrebe jedriličarske regate.

 

Za spuštanje jedrilica i pratećih čamaca u vodu koriste se 4 rampe i dizalica. U oviru centra je i bezbedno privezište za čamce i manje krstaše.

 

Golubac je mali grad na levoj obali Dunava (1042 km) na ulazu u golubačku klisuru koji je putem udaljen od Požarevca 50 km i od Beogrda 130 km.

 

Linkovi

 

 

 

 

 

 

 

 

windfinder

 

wihnguru

 

 

JEDRILIČARSKI SAVEZ SRBIJE

www.sailing.org.rs